Voluntarii Asociației Vreau să învăț: Spiriduși ai Educației la Școala Gimnazială Nr. 1 Lunca, Teleorman

Voluntarii Asociației Vreau să învăț: Spiriduși ai Educației la Școala Gimnazială Nr. 1 Lunca, Teleorman

Luna septembrie este un moment special pentru mulți elevi. Este momentul în care școlile își deschid porțile, iar emoția primului clopoțel este resimțită cu intensitate de copii și părinți deopotrivă.

Pentru elevii Școlii Gimnaziale Nr. 1 din Lunca, Teleorman, acest septembrie a fost deosebit si datorită vizitei unor „spiriduși” binefăcători din partea Asociației Vreau să învăț.

Fiind conștienți de provocările cu care se confruntă mulți elevi și părinții lor, Asociația Vreau să învăț a decis să ofere un sprijin binevenit în această perioadă crucială. Cu emoție și entuziasm, voluntarii nostri, Alesia Nicole Untesu, Mircea Theodor Nicolescu, Alexandru Andrei Untesu, au impărțit ghiozdane pline de rechizite și dulciuri. Fiecare ghiozdan a fost atent pregătit și personalizat pentru a satisface nevoile specifice ale fiecărui elev. Au fost incluse caiete, creioane, pixuri, culori și alte instrumente esențiale pentru învățământ.

Într-o lume unde multe dintre nevoile de bază sunt adesea considerate ca garantate, pentru mulți dintre elevii de la Școala Gimnaziale Nr. 1 Lunca, un ghiozdan nou plin de rechizite este un lux. Prin urmare, momentul în care au primit aceste daruri a fost unul profund emoționant, nu doar pentru elevi, ci și pentru profesori, părinți și, desigur, pentru voluntarii implicați.
Dulciurile, pe de altă parte, au adus zâmbete instantanee. Fiecare pachet de dulciuri a fost însoțit de un mesaj inspirațional care încuraja elevii să își urmeze visele și să creadă în potențialul lor. Râsetele și bucuria din ochii copiilor au fost cea mai mare recompensă pentru efortul depus de voluntari.

Ceea ce este cu adevărat remarcabil în această inițiativă este nu doar actul de a dona, ci și legătura pe care voluntari Asociației Vreau să învăț au încercat să o stabilească cu elevii. Ei au petrecut timp în clasă, discutând cu elevii, ascultându-le poveștile și împărtășindu-le experiențele lor.

Acest eveniment nu doar că a marcat începutul anului școlar într-un mod special pentru elevii Școlii Gimnaziale Nr. 1 din Lunca, Teleorman, dar a reconfirmat și puterea comunității. Când oamenii se unesc în jurul unei cauze nobile, se pot crea momente memorabile și se pot schimba destine. Asociația Vreau să învăț a arătat, încă o dată, că educația este un drept al tuturor și că fiecare copil merită un start egal în viață.