Proiectul Zgriptor

Vă prezentăm ZGRIPTOR, un proiect susținut de asociația noastră, care deja este in prim-plan pe scena științei. Datorită rezultatelor obținute, toți membrii echipei vor vizita SUA în curând. Proiectul a obținut locul 2 la NSS Space Settlement Contest, un concurs internațional organizat de National Space Society în colaborare cu NASA, la care au participat 4567 echipe din 19 de țări. Dintre aceștia, inițiativa lor a fost apreciată și așa va începe drumul măreț spre dezvoltare și către un alt nivel de cercertare.

Logo Zgriptor

Obiectivul ZGRIPTOR  este de a proiecta o stație spațială cu o capacitate de 10.000 de oameni, care să fie găzduiți pe o perioadă lungă de timp. Ea va orbita între Pământ și Marte. Această competiție este deschisă studenților cu vârsta cuprinsă între 11 și 18 ani și ei pot participa din orice colț al lumii. Scopul acestui concurs este cunoașterea, apropierea prin știință și munca în echipă, fiind punctele comune ale participanților. Fiecare proiect este analizat în detaliu de către profesioniștii în domeniu și diverse criterii sunt luate în calcul. Invitați la acest eveniment sunt Kim Stanley Robinson, Dr. Neil deGrasse Tyson, Dr. Bonnie Dunbar, Jared Isaacman sau Dylan Taylor, personalități de renume în domeniu.

Planeta Marte este o enigmă greu de rezolvat pentru oamenii de știință și de aceea, elevii care au realizat proiectul s-au axat în mod serios pe găsirea unei soluții logice de înțelegerea planetei și dezvoltarea tehnologiilor necesare pentru a o coloniza. Au integrat în acest proiect pasiunea lor pentru astronomie, astrofizică, fizică și inginerie iar rezultatul final a fost unul extrem de apreciat, care merită expus pe marile scene ale lumii științei.

Ideea proiectului și modul de realizare le aparține 100%, de la structurile de bază, la calculele pentru plasarea ei în orbită, nevoile de bază ale locuitorilor, sistemele de recirculare a resurselor utilizate, reciclarea deșeurilor și modelul economic și de guvernare. Este rezultatul anilor de studiu încă de la o vârstă extrem de fragedă și demonstrează cât de frumos este să lucrezi într-un domeniu care îți place și care îți aduce satisfacții.

Cu această ocazie, dorim să mulțumim din suflet sponsorilor care au crezut în proiectul acestei echipe și care și-au dorit să susțină financiar știința și progresul în acest domeniu: Restart Energy One SA,  Electromontaj SA, SNTGN Transgaz SA,  Euro Games Technology Romania,  Primăria Sectorului 3 Navrom SA,  Arctic Stream SA,  Solera X .

Proiectul Zgriptor - Asociația Vreau să învăț