CONCURSUL NAȚIONAL DE PICTURĂ CONTEMPORANA BRAVISSIMO – Ediția I

Câștigătorii concursului

Conculrsul national de pictura contemporana Bravissimo - Editia I

MARELE PREMIU

Secțiunea 10-14 ani

Premiul I

Premiul II

Premiul III

Mențiune

Secțiunea 15-19 ani

Premiul I

Premiul II

Premiul III

Mențiune

Mențiune

Mențiune

Mențiune

Mențiune

În ziua de 5 decembrie 2023, juriul Concursului Național de Pictură „Bravissimo”, format din   dl. Dan Cocoană, profesor la Bravissimo Art School, dna Velica Stoica, renumită realizatoare de filme de animație și dl. Marius Drăghici, Președintele Asociației Culturale Bravissimo, a procedat la o evaluare meticuloasă și plină de profesionalism a operelor înscrise în concurs, pregătind astfel terenul pentru alegerea finaliștilor.

Dintr-un total impresionant de peste 500 de lucrări, juriul a selectat cu grijă 30 de opere din categoria de vârstă 10-14 ani și 23 din categoria 15-19 ani, evidențiind astfel diversitatea și extraordinarul talent al tinerilor artiști participanți.

Exprimăm profunda noastră apreciere față de efortul și creativitatea tuturor concurenților și felicităm cu căldură pe cei care au reușit să ajungă în finală pentru remarcabilele lor realizări. Așteptăm cu mare interes ziua de 16 decembrie, momentul în care juriul va desemna câștigătorii acestui concurs excepțional.

Finala I

Finala II

TEMA:  „Orasul viitorului”

Inscriere: GRATUITA la concurs.bravissimo@asociatiavreausainvat.ro

 • CONCURS : 1 OCTOMBRIE – 16 DECEMBRIE 2013
 • PRIMIREA FOTOGRAFIILOR LUCRARILOR: pana la 30 NOIEMBRIE
 • JURIZARE:   16 DECEMBRIE 2013

 

PREMII

Marele premiu al concursului – 2000 Ron

Categoria de vârstă 10-15 ani:

 • Premiul I: 1000 Ron;
 • Premiul II: 500 Ron;
 • Premiul III: 300 Ron;
 • Mentiune:: 100 Ron

Categoria de vârstă 16-19 ani:

 • Premiul I: 1000 Ron;
 • Premiul II: 500 Ron;
 • Premiul III: 300 Ron;
 • Mentiune:: 100 Ron
   • Presedinte si sef al juriului: Dan Cocoana
   • General Manager:  Alesia Nicole Untesu 
   • CEO:  Alexandru Andrei Untesu

Bravissimo Art School Scoala de Muzica, Teatru si Arte Vizuale

 

CONCURSUL NAȚIONAL DE PICTURĂ CONTEMPORANA BRAVISSIMO

Ediția I

16 DECEMBRIE 2023

 REGULAMENT

 

STRUCTURA CONCURSULUI

Concursul Național de Pictură Contemporană Bravissimo se adreseaza tuturor copiilor si tinerilor pasionati de pictura si arta din Romania cu varste cuprinse intre 10 ani si 19 ani.

Evenimentul este organizat de Bravissimo Art School Scoala de Muzică, Teatru si Arte Vizuale prin Asociatia culturala Bravissimo, este împărțit in două categorii de vârstă și isi propune prin organizarea acestei competiții, descoperirea, susținerea și promovarea unor talentați artiști plastici și susținerea prin altruismul acestora a unei cauze umanitare, prin licitarea lucrărilor apreciate de juriu. Premiile acestui concurs vor fi oferite de Asociația Vreau să Invăț.

Tema concursului este „Orasul viitorului”.

 Categoria I se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 10 și 14 ani (la data jurizarii concursului, copiii trebuie să aibă cel puțin vârsta de 10 ani împliniți și să nu fi împlinit vârsta de 15 ani);

Categoria a II-a se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 15 și 19 ani (la data ținerii concursului, tinerii trebuie să aibă cel puțin vârsta de 15 ani împliniți și să nu fi împlinit vârsta de 20 ani);

CONDIŢIILE DE ÎNSCRIERE

Participarea la concurs este libera si fara taxe de participare. Va putea participa orice copil sau tanar cu varsta cuprinsa intre 10 si 19 ani la data concursului. Cursanții grupurilor de Arte Vizuale de la Bravissimo Art School nu se vor putea înscrie în concurs, deoarece scoala doreste a elimina orice posibilă suspiciune cu privire la integritatea juriului în evaluarea lucrărilor și acordarea premiilor într-un mod obiectiv și impartial.

Concurenții se vor înscrie în concurs cu maxim trei lucrări, toate avand ca Subiect plastic „Orasul viitorului”, macropeisaj sau detalii din natura, interioare sau compoziții cu personaje/obiecte aflate  în interioare din viitor. Dimensiunile lucrarilor vor fi minimum 30/40 cm, maximum 50/70 cm, gata pregatite pentru expozitie.

Tehnici de lucru acceptate: pictură–acril, ulei, acuarelă sau tehnici mixte, pe suport textil: pânză, carton panzat.

Tema plastica: compoziție folosind contrastul cald-rece(culori calde si reci) și închis-deschis.

 Fotografiile lucrărilor cu tema „Orasul viitorului”, in format electronic jpg, vor fi trimise pentru jurizare la adresa de email concurs.bravissimo@asociatiavreausainvat.ro pana la ora 23.59 a zilei de 30.11.2023. Email-ul trebuie sa contina pe langa fotografiile lucrarilor si numele participantului, varsta, numarul de telefon, localitatea, fisa de inscriere si acceptul sau nu de a dona lucrarea pentru o cauza umanitara in cazul in care nu castiga un premiu. In cazul in care nu va exista precizarea expresa de returnare a lucrarii, se va considera ca autorul accepta tacit donatia in scopul valorificarii pentru o cauza umanitara. Un participant poate trimite fotografiile a maximum 3 lucrări, dintre care juriul va selecta o creație care va intra în competiția finala.

Lucrările nu mai pot fi modificate după trimiterea lor in format jpg spre jurizare. Orice modificare a lucrării, orice diferență între fotografia lucrării pe baza căreia se face jurizarea și lucrarea originală duce la descalificarea concurentului din concurs, el participând doar la licitația caritabila.

Deciziile juriului sunt irevocabile şi nu pot fi contestate. 

Selecţia lucrărilor se va face la data de 5.12.2023, cand se vor anunta si lucrarile care vor participa in format fizic la finala Concursului Național de Pictură Contemporană Bravissimo. Anuntul lucrarilor selectionate sa participe la faza finala a concursului va fi facut pe site-ul Bravissimo Art School si pe email-ul fiecarui participant selectionat sa participe la finala concursului.

Datele personale ale concurenților vor fi protejate de către Asociatia culturala Bravissimo

în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.

Data limită de expediere a email-urilor cu fotografiile lucrărilor si datele solicitate este 23.11.2023.

 DESFĂŞURAREA CONCURSULUI

 Lucrările selectionate in finala concursului vor fi trimise catre Bravissimo Art School Bucuresti, la adresa str. George Bacovia, nr.65 C, sector 4, Bucuresti, Telefon: 0743034511, Persoana de contact: Florentina Draghici, pana la data limita de 14.12.2023. Fiecare lucrare va avea aplicată pe verso o etichetă ce va contine numele șiprenumele autorului, titlul  lucrării, email-ul și numărul de telefon al autorului.

Lucrările vor fi gata pregătite pentru expozitie, ambalate şi expediate în cutii cartonate pentru fiecare autor în parte, lăsând posibilitatea unei manipulări uşoare. Ambalajele vor fi folosite şi la returnare. Organizatorii nu-şiasumă răspunderea privind eventualele deteriorări în urma transportului.

Jurizarea lucrărilor se va face în data de 15-16.12.2023 si câştigătorii vor fi anunțați pe site-ul Bravissimo Art School, pe conturile de Facebook si Instagram ale concursului si prin e-mail, iar câştigătorii vor fi rugați să trimită, de pe adresa de e-mail de pe care au trimis lucrarile, contul bancar în care urmează să fie virat premiul.

 

JURIUL FESTIVALULUI

Juriul concursului va fi alcătuit din personalități în domeniul artelor plastice, specialiști de  prestigiu, care,prin valoare și competență profesională, vor garanta corectitudinea clasamentului.

Centralizarea rezultatelor se va face de către secretariatul juriului, pus la dispoziție de către  organizator.Juriulare latitudinea de a redistribui premiile și poate clasa doi concurenți pe același loc, în funcție de rezultatele dinconcurs.

Deciziile finale ale juriului sunt definitive şi de necontestat. 

OBLIGAŢIILE CONCURENŢILOR

 1. Să respecte clauzele regulamentului
 2. Să trimita lucrarile in format electronic si in format fizic pana la datele limita prevazute in regulament si sa accepte ca participarea la faza finala presupune si donarea lucrarilor pentru valorificarea lor in vederea donarii integrale a sumelor obtinute pentru sustinerea unor cauze umanitare.

OBLIGAŢIILE ORGANIZATORILOR

 1. Organizează şi pun la dispoziţie locația necesară desfăşurării concursului și a expoziției;
 2. Asigură corectitudinea centralizării notelor obținute de concurenți;
 3. Asigură premiile, acestea urmând să fie virate în contul bancar precizat de câștigător în termen de cel mult 30 de zile de la data comunicării acestui cont;
 4. Acordă „Diplome de participare” pentru toţi concurenţii care intră în concurs;
 5. Asociatiei Vreau sa Invat suportă onorariile pentru membrii juriului.

 

PREMII

 Marele Premiu al Concursului– 2000 lei

 Categoria de vârstă 10-14 ani:

 • Premiul I – 1000 lei
 • Premiul II – 500 lei
 • Premiul III– 300 lei
 • Mentiune    100 lei

Categoria de vârstă 15-19 ani:

 • Premiul I – 1000 lei
 • Premiul II – 500 lei
 • Premiul III – 300 lei
 • Mentiune    100 lei

 

Premiile sunt acordate de către Asociației Vreau să Invăț. De asemenea, la fiecare categorie de vârstă pot fi acordate și mențiuni neremunerate.

Lucrările premiate rămân la dispoziţia Asociației Vreau să Invăț, în scopul valorificarii si donarii tuturor sumelor obtinute pentru o cauza umanitara.

Detalii suplimentare puteti solicita la email: scoalabravissimo@gmail.com sau concurs.bravissimo@asociatiavreausainvat.ro

Presedinte Asociatia Culturala Bravissimo

Marius Draghici