"Cifrele de aur" - concursul national de matematica

CONCURSUL NAȚIONAL DE MATEMATICA “CIFRELE DE AUR”, organizat de Asociația „Vreau să Învăț”, este o competiție matematică prestigioasă adresată elevilor de liceu pasionați de matematică. Acest concurs unic își propune să stimuleze gândirea analitică și creativitatea tinerilor matematicieni, oferindu-le oportunitatea de a-și demonstra abilitățile într-un cadru competitive, motivant și stimulativ.

Logo Asociația Vreau să învăț

PREMII

Premiul I : 500 ron

Premiul II : 300 ron

Premiul III : 200 ron

5 Mențiuni a câte 100 ron fiecare

Participarea la acest concurs este GRATUITA si deschisă elevilor din clasele IX-XII, care au obținut cel puțin o medalie de argint la Olimpiada Națională de Matematică. Aceasta asigură un nivel înalt de competență și dedicare din partea concurenților, făcând concursul unul dintre cele mai provocatoare și respectate competiții matematice pentru liceeni.

Concursul se desfășoară pe parcursul anului școlar, cu etape lunare programate în fiecare a treia sâmbătă a lunii, începând din februarie 2024. Subiectele sunt elaborate și corectate de o echipă de olimpici internationali, asigurându-se astfel o evaluare corectă și obiectivă a performanțelor concurenților.  Premiile oferite reflectă angajamentul organizatorilor față de excelență iar aceste recompense nu doar că recunosc realizările academice ale elevilor, dar speram îi și motiveze să-și dezvolte pasiunea pentru matematică.

Concursul se desfășoară online, permițând participarea elevilor din intreaga tara. Condițiile de supraveghere sunt riguros stabilite pentru a asigura integritatea și echitatea concursului. Lucrările sunt redactate sub supraveghere video și audio, iar apoi sunt scanate și trimise pentru corectare, oferind o experiență de examinare modernă și accesibilă.

Concursul Cifrelor de Aur nu este doar o competiție, ci și o platformă de dezvoltare personală și academică pentru tinerii matematicieni, consolidându-le cunoștințele și încurajându-i să aspire la excelență în domeniul matematicii

ECHIPA CONCURSULUI

Echipa de Elaborare a Subiectelor și Corectare:

Comitetul de Organizare:

Comitetul de organizare Concursul Cifrelor de Aur